Eftersom det är lördag idag blir det ett sött recept, passar utmärkt att baka till Mors dag, särskilt om det är jag som är den där mamman som ska firas (jaja, det är bara ett kommersiellt jippo, men strunta i det, baka ändå, för att det är så kul och blir så gott).
Man kan aldrig få för mycket choklad!
Gör en vanlig rulltårtssmet men blanda i ett par msk kakao. Baka ut som vanlig rulltårta (se tidigare recept). Innan detta har du preppat chokladsåsen. Du har tagit fin, mörk choklad, ca 100 gr, och brutit i bitar under tidne som 1 dl vispgrädde värmts i kastrull, nästan så att den börjat koka. Rör i chokladen och 40 gr smör. Rör och rör till du får en jämn smet. Låt svalna. Rör om då och då. Krämen blir ganska tjock när den svalnat.
När du är redo att plocka ut rulltårtsbotten från ugnen ska krämen vara tjock o sval. Bred genast på den och rulla ihop tårtan.
Krämen kan med fördel också anändas till andra bakverk eller som lyxsås till glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar