Nu är det ju bara några dagar kvar till julafton så nu trappas farten upp så att du hinner med att läsa flera smarriga recept innan det är dags för själva firandet.
Vågar du dig på ett helt grönt julbord i år eller tar du det lite steg för steg och bara ändrar balansen, flyttar tyngdpunkten från kött och fisk till mer grönt?
Varje liten förändring är förstås positiv för klimat, djur och karma :-)
Sallad på persika, valnötter och granatäpple
2 dl quinoa
1 ask rucola
1 kruka krispsallad
1 påse ekblad eller spenat
1 granatäpple
2 persikor
1 dl valnötter, grovt hackade
1 dl vinägrett
Koka quinoan efter ansvisningar på paketet.
Skölj salladen och skär i mindre bitar.
Skär granatäpplet i skivor och ta ut kärnorna.
Skär persikor i tunnna klyftor.
Blanda quinoa, sallad och nötter. Lägg på persikoklyftor. Häll över dressing. Toppa med granatäppelkärnor.
Oj vad gott, den ska stå på mitt julbord!
SvaraRadera