tisdag 6 april 2010

Heta smaker


Tillbaka till ett kyligt Sverige efter två heta veckor i Indien. Ja, det var varmt i luften, varmt i vattnet och maten var stundoms väldigt het, den med.
På bilden ser du en av de vanliga stånden på marknaden; chilifrukt i enorma högar. Det är när man ser en sådan hög man förstår att chilifrukt är ungefär lika väl använt i Indein som salt i Sverige.
Är du vego så bör du genast börja samla pengar till din resa. I Indien kan man lägga ner hela sin tid på att bara äta. De vegetariska krogarna är vanligare än de som även serverar kött och fisk. Och till skillnad från de flesta turister som åker till Indien brukar inte vi som håller oss ifrån kött och fisk drabbas av Dehli-belly, dvs dålig mage. Tvärtom, vi går upp i vikt, men det är det värt.

Enkel lassie
1 liter mild, naturell yoghurt
3 bananer

Mixa till en shake. Tillsätt ev ett par torkade aprikoser och mixa slätt. Krydda ev med kardemumma.

Het tofu/paneer
1 pkt tofu eller paneer
2 dl naturell yoghurt
1 msk citronsaft
2 hackade vitlöksklyftor
1 cm ingefära, skalad och riven
1 tsk spiskummin
1 röd chilifrukt, finhackad
1 knivsudd kardemumma
svartpeppar

Skär tofun/paneeren i små kvadrater.
Rör ihop marinaden ordentligt.
Låt tofun/paneeren vila i marinaden över natten i kylen.
Stek eller grilla. Servera med ris, nanbröd, sallad och lassie.
2 tsk salt

2 kommentarer:

  1. Hej Vego-bruden. Varför plockar du inte in något vegetabiliskt alternativ till yoghurten? Jag menar om man inte köttet, så är det ju faktiskt ändå extremt konstigt att dricka mjölk och äta yoghurt... Eller håller du inte med?

    SvaraRadera
  2. Du kan välja att använda sojayoghurt, finns i de flesta normalstora matbutiker idag.

    Denna blogg vänder sig främst till dem som vill börja äta mer vego, inte till dem som redan är hardcore, då finns det andra bloggar.

    SvaraRadera