torsdag 13 maj 2010

Wraps att ta med ut i solen!


Ja, det förutsätter ju förstås att det är ngn sol, jag ser ingen just nu. Här i Skåne, där vi är för tillfället, är det iskallt.
Men jag fick skäll av en läsare häromdagen för att jag inte har lagt ut bra vårrecept. Han hade dessutom önskemål om att det skulle vara lättlagad mat till många, han har ett matlag på jobbet. Så dagens recept är till Gustaf.
Förutom detta recept, som gör sig utmärkt på picknicken eller bara på bänken utanför jobet, så är mina övriga tips på bra och billig vårmat för många dessa:
Filodegstårta med fyllning efter säsong (recept fins på bloggen, jo, du får leta lite).
Frittata, dvs ugnsomelett, som kan fyllas med god ost, sparris, vårlök eller vad du har hemma.
Pizza låter inte som ngn vårmat, men om du toppar den med marinerade champinjoner, pinjenötter och rucola lovar jag dig att den smakar sol.

Halloumirulle
(detta är för fyra personer)

0,5 isbergssallad
2 morötter
1 liten rödlök
10 rädisor
1 knippe bladpersilja
4 portioner bulgur
1 pkt halloumi
4 bröd, som tunnbröd eller tortilla

Stark sås:
1 dl passerade tomater
1 tsk (eller mer om du så vill) sambal oelek
salt
1 tsk socker

Vitlökssås:
1 dl crème fraiche
(el yoghurt eller fil, efter tillgång)
2 vitlöksklyftor, pressade
svartpeppar
salt


Börja med den starka såsen: Rör ihop ingredienserna i en liten kastrull och låt puttra en halvtimme. Låt svalna.
Rör ihop vitlökssåsen och ställ svalt.
Strimla sallad. Riv morötter. Hacka lök. Skär rädisor i tunna skivor.
Hacka persiljan.
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
Blanda allt.
Skär halloumin i små bitar, fräs snabbt i het panna.
Lägg ut ett bröd på varje tallrik.
Portionera upp sallad och halloumi.
Lägg på båda såserna.
Vik ihop brödet.
Rulla ev in i folie (för picknick).
Njut!

1 kommentar:

  1. Vill du ha din wrap vegansk kan du byta ut osten mot marinerad tofu. Skär den i tunna skivor, stek den ordentligt. Gärna i vitlök.

    SvaraRadera