måndag 20 april 2009

Vegopaella o mer vårsallad


Ja, jag vet, jag har varit en usel matbloggerska på sistone. Har varit upptagen med att äta och baka och njuta i solen och flytta ut från kontoret och en massa annat.

Bara därför kommer två recept idag. Den där underbara vegopaellan samt Anders senaste sallad.

För övrigt gillar jag Elle Mat & Vin som är ute nu eftersom de nämner både Vego Paradiso och Säsongens vego!


Anders vårsallad

3 morötter skalas och skärs i fina små bitar, blandas med minst tre salladssorter, som rucola, lollo rosso och krips. Cocktailtomater skärs i halvor. Ett par dl kikärtor och ett par dl kidenybönor blandas i. Ett par msk fint skurna soltorkade tomater. Ett par msk fint skurna svarta fina oliver. En msk kapris. Rikligt med vitlöksvinägrett. Mums mums.


Vegopaella

Ett litet paket gröna ärtor. En paprika i småsmå bitar. En morot i småsmå bitar. En gul lök i småsmå bitar. Två dl kikärtor. Ett pkt marinerad tofu i små bitar. Ett kuvert saffran. Några starka sojakorvar i bitar.

Fräs lök, paprika, morot och tofu, sojakorv och gärna lite vitlök i rikligt med olja och saffran. Addera några dl buljong. Häll i ärtor och kikärtor. Krydda med starkt paprikapulver. Låt puttra ihop i sådär tio minuter. Rör ihop med ett par dl råris.

Släng på några oliver om du vill ha mer sälta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar