En sak som nästan alltid är med på vårt julbord, trots att vi inte äter den förrän på juldagen, är vegojansson. Salt, fett och potatis, kan det bli bättre?
Vegojansson
2 st gula lökar
8 st potatisar
1 dl matlagningsgrädde/iMat
2 dl mjölk
1 kruka dill
3 msk kapris
salt
peppar
0,5 dl ströbröd
2 msk smör
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Skala och skär potatisen i fina strimlor.
Hacka dillen.
Varva potatis, lök, dill och kapris i smord form.
Blanda mjölk och grädde och häll över potatisblandningen.
Strö över ströbröd och klicka på smör.
Grädda i 225 grader 45-60 minuter tills potatisen mjuknat och ytan blivit krispig och gyllenbrun.
torsdag 16 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar