onsdag 3 november 2010

Klassikern: Linsbolognese

En klassisk vegorätt som alltid går ner. Särskilt en ruggig dag som denna.

Linsbolognese

3 dl röda linser
7 dl vatten
1 gul lök
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
3 morötter
1 paprika, urkärnad
1 burk krossade tomtaer
1 buljongtärning
2 msk chilisås
salt
peppar

Koka linserna tio minuter. Häll av vattnet.
Hacka under tiden löken fint. Fräs i olja med vitlök.
Riv morötterna grovt. Skär paprikan i små bitar. Rör ner allt i pannan och fräs.
Hälln ner de kokta linserna.
Låt fräsa en minut till.
Tillsätt tomatkross, buljong, chilisås.
Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. den här har jag gjort många gånger, jättegod. jag brukar ha den i lasagne också :)
    tack för all inspiration du ger via din blogg och kokböcker :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul!
    Har aldrig testat den i lasagne, det måste jag göra.
    Några kompisar brukar köra den med mycket oliver och lite kapris i, för lite mer sprätt.

    SvaraRadera
  3. Johann Enoksson24 juli 2017 kl. 13:57

    Toppengott och enkelt! Kanon :)

    SvaraRadera