torsdag 22 juli 2010

Grönt på grillen





Grannbarnen på landet var här och åt, de tycker att vi är konstiga som är vegetarianer, men också lite intressanta. Trots att deras familj är köttbönder är de ändå öppna och nyfikna och tycker att det är kul att smaka ”vegetarianskt”, även om de sedan gärna går hem och slukar varsin flintastek.
De gillade den grillade auberginen! Skär auberginen i feta skivor. Låt ligga med massa salt på en halvtimme, det drar ut vätskan. Skölj av saltet. Pensla på blandning av ägg och finriven parmesan (jag tar ett-två ägg och en halv parmesanbit, plus salt och svartpeppar). Grilla eller stek.
Till det kan man grilla feta skivor av citron.
Obs, tappa dem inte på marken…. Höll på att bli skilsmässoorsak här hemma.

2 kommentarer:

  1. Tack för den grillade auberginen, vill inte äta något annat just nu!! Citronen skippar jag, det gäller att hålla ihop familjen

    SvaraRadera