tisdag 21 juli 2009

Finmat


Häromkvällen var vi hos bonden nästgårds på grillkväll. Det var vi och alla andra bönder på vår grusväg. Man skulle själv ta med sig mat och dryck, värdparet stod för grill och kaka till kaffet. Vi hade med oss halloumi och potatissallad med valnöts- och dillpesto. Det hade inte de andra. Eftersom vi, särskilt A, är lite känsliga, så kastade vi oss fram till grillen så fort värdparet annonseratde att den var redo. Så att vi inte skulle få flintastekbaciller på vår halloumi. Skyllde på sonen, sa att han var vrålhungrig, men han ville förstås inte alls äta utan hellre leka med den trevliga tonårstjejen.


Jag är fördomsfull, trodde att alla de där andra skulle håna vår halloumi, men de tittade bara lite intresserat och sedan var det inte mer med det. Tänk om ngn av köttbönderna har halloumi på nästa grillkväll :-)


Partymässig Portabello

Vi brykar ju köra med portabelloburgare men nu har vi vid två tillfällen övergått till att servera portabellon med lite andra tillbehör.

Stryk på rejält med marinad på svampen (efter att du tagit bort foten). T ex olja, soja, lite het sås av ngt slag, vitlök, salt. Låt stå en halvtimme minst. Slaska på röd pesto. In i 225 gradig ugn i tjugo minúter (mindre om det är små svampar o mer om det är enorma).

Servera med toppning av fräst sparris i bitar och rostade pinjenötter. Samt en generös sallad mest bestående av olika gröna fina blad.

1 kommentar:

  1. Jag blev (glatt) förvånad häromdagen när jag mötte grannarna, som inte är veggisar, i affären och de stod med två paket halloumi i händerna och skulle iväg på grillkväll. Annars är det ju ofta kött kött kött när det ska grillas.

    Själv grillade jag med en jägarfamilj i helgen + några andra. Det pratades om jakt i flera timmar men roligt ändå var att mannen i familjen gjorde en helt fantastisk enormt stor och vacker grekisk sallad till middagen som liksom var "kronan på verket" på bordet. Utöver det gjorde han en tomat och rödlökssallad. Annars händer det alltför ofta att köttet är det enda viktiga på hela middagen för vissa icke-veggisar.

    SvaraRadera