söndag 5 juli 2009

Svalkande smaskens


Kan rekommendera en sak du INTE bör göra om du har en katt som du vill få att äta en åksjuketablett: Mosa tabletten med Kalles Kaviar (enbart inköpt för ändamålet, vilket slöseri i vegofamiljen), smeta in det på katten och hoppas på att han ska slicka i sig det hela.

Vår lille Boris blev bara skärrad och flög fram genom den så fint och nogsamt städade lägenheten varpå kaviarkletet hamande på undersidan av sängen, på soffan och på gardinerna. Lukten gick inte att ta miste på...

Hoppas att killen som ska bo i vår lägenhet när vi är borta inte tycker att det är alltför äckligt. Han är i alla fall fiskätare.

Idag är det kvalmigt i Skåne, SMHI har sagt regn, men ännu är här bara soldis och som sagt, kvalm! Jag rekommenderar två härliga kylande recept. Okay, recept kanske är lite mycket sagt, men ändå.


Roxys snack:

Skala gurka, skär i tunna halvmånebitar. Pressa över citron. Salta, gärna med flingor. Servera på små fat med tandpetare, som tilltugg till drinken. Så gott. A blev så till sig över detta så när gurkan tog slut övergick han till tunt skivad morot, rätt okay det också.


Toms dessert:

Rensa jordgubbar. Servera med ett fat/skål med citronlikör samt ett fat med florsocker. Var och en får själv doppa gubbarna i likören och rulla i sockret.

2 kommentarer:

  1. Inte kul med en kaviarinsmetad katt som skenar över ens hem... hehe... Min katt gjorde samma sak fast med benen täckta med målarfärg, eftersom han trampat i färgburken (vi höll på att måla om). Underligt hur snabbt de kan hinna kleta av sig på så många saker! :P

    SvaraRadera
  2. Oj, det låter ju jobbigt på ett annat sätt. Om det inte blev till ett fint konstverk förstås :-)

    SvaraRadera