måndag 23 mars 2009

Bästa brunchen


DN har under de senaste veckorna kollat in brunchställen och det är inte många av dem som passerar nålsögat. Och jag kan inget annat än att hålla med. Att gå ut och äta brunch för ett par, tre hundra och få ett mediokert standardutbud är inte okay.

Vi var på Clarion vid Skanstull och betalade 245 kr per person. Då fick man bland annat kaffe i kaffeautomat! Och för en vegetarian var det en skandal. Om man inte ville trycka i sig från dessertbordet, det var okay. Men i övrigt...


Då är det bättre med String på Söder, 65 kronor kostar brunchen där, visst, det är inga tjusiga rätter eller ens någon överraskning. men det var det ju inte på Clarion heller.


Jag tror faktiskt brunch hemma är det bästa. A gjorde en underbart god rätt i går som ligger som recept här nere. Fet och salt. Bra att avnjuta med potatis, äggröra och sallad.


Dagens rätt

A:s brunchrätt


Ta ett paket korv (soja förstås), en lök, några champinjoner, en gul paprika, några soltorkade tomater, rejält med pinjenötter (så många du har råd med) och ett par matskedar kapris.

Fräs hackad korv, lök, paprika, champinjoner i panna med en vitlöksklyfta och olja. Krydda med starkt paprikapulver. Häll ner resten av ingredienserna när allt fått fin färg.

Du kan byta ut korven mot tofu om du är lite mer hardcore.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar