Tidigare var jag inget stort fan av soppor, tyckte liksom att det var som att äta buljong till huvudrätt. Nu börjar jag bli torsk på soppa (hahaha). Precis som när det gäller sallader tycker jag förstås att de ska vara matiga.
Ofta kan man ju ha soppan som bas och sedan ställa fram fat med tillbehör, ett litet tzayspett eller korvbitar eller fetaost att stoppa i soppan. Annars är ju matiga bönmackor till en höjdare.
Gratinerad löksoppa
6 gula lökar
1 dl vitt vin
1,2 l buljong
1 lagerblad
1 kvst färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
salt
peppar
Till gratinering
2 skivor vitt bröd, rostat i kuber
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 250 gr.
Skär löken tunt och fräs i olja till gyllene. Häll på vin och låt fräsa ngn minut till.
Häll på buljong.
Lägg i lagerblad och timjan, puttra en kvart eller så.
Fiska upp lagerbladet.
Häll i portionsskålar, ugnsfasta sådana.
Toppa med bröd och ost.
Gratinera i ca tio min.
onsdag 13 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar