söndag 10 oktober 2010

Tomatsås

Var i Italien för ett par år sedan och hälsade på min landsflyktiga väninna som bott där i tio-femton år. Vi hängde en del med hennes kompisar, bland annat en tioåring. Vi åt de mest fantastiska rätterna såväl på restauranger som hemma, barnen var alltid med. När jag en dag frågade tioåringen vilken den absolut bästa maten var svarade han utan att tveka: Pasta med tomtsås.

Idag har gjort just en sådan tomatsås som han skulle ha älskat. 10 stora tomater. En buljongtärning, KRAV. Tre stora, krossade vitlöksklyftor. 0,5 dl rödvin. Lite olja. Lite salt. Lite socker. Lite svartpeppar.
Allt puttrar i ca en timme.
Smaka av.
Mixa eventuellt om du vill att såsen ska vara slät.

Servera med nyriven parmesan, aldente-pasta, lite oliver och en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar