Den där 70-årsmiddagen blev fantastiskt smarrig. Inte minst bricken.
Brick är en nordafrikansk rätt, en slags pirog men med extremt tunn deg.
i vår version användes filodeg, det fungerade utmärkt.
Man kan förstås fylla bricken med vad man vill, den kan fungera som förrätt men också som huvudrätt. Eller som i vårt fall, som en del av en buffé.
Brick med quornfärs och feta
1 påse quornfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 pkt fetaost
0,5 kruka bladpersilja
ev färsk mynta
2-3 msk kapris
2 ägg
1 förpackning filodeg
1 citron i klyftor, till servering
Fräs färs och lök.
Skär fetaosten i mindre bitar och blanda med färsröran.
Klipp ner persilja och ev mynta i röran. Blanda med kapris och ägg.
Lägg upp filodeg, tre ark åt gången, lägg på några matskedar färsröra i mitten. Vik över degen så att det blir en trekant. Nagga ihop degen i ändarna.
Fritera i olja.
Det går också att pensla med olja och baka i ugn, ca 5 minuter på 200 gr.
Servera med citronklyftor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inte fetaost med löpe hoppas jag... :/ Som ju är gjord på saften av kalvmage. Jag och min sambo skulle köpa getost häromdagen och i den har de gelatin... samma med brie. Fyyy va tråkigt att de inte kan använda annat. Trevlig blogg förresten!
SvaraRaderaGott, gott! Maud
SvaraRaderaLåter gott, ska nog testa receptet snart.
SvaraRadera