tisdag 28 september 2010

Brick

Den där 70-årsmiddagen blev fantastiskt smarrig. Inte minst bricken.
Brick är en nordafrikansk rätt, en slags pirog men med extremt tunn deg.
i vår version användes filodeg, det fungerade utmärkt.
Man kan förstås fylla bricken med vad man vill, den kan fungera som förrätt men också som huvudrätt. Eller som i vårt fall, som en del av en buffé.

Brick med quornfärs och feta

1 påse quornfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 pkt fetaost
0,5 kruka bladpersilja
ev färsk mynta
2-3 msk kapris
2 ägg
1 förpackning filodeg
1 citron i klyftor, till servering


Fräs färs och lök.
Skär fetaosten i mindre bitar och blanda med färsröran.
Klipp ner persilja och ev mynta i röran. Blanda med kapris och ägg.
Lägg upp filodeg, tre ark åt gången, lägg på några matskedar färsröra i mitten. Vik över degen så att det blir en trekant. Nagga ihop degen i ändarna.
Fritera i olja.
Det går också att pensla med olja och baka i ugn, ca 5 minuter på 200 gr.
Servera med citronklyftor.

3 kommentarer:

  1. Inte fetaost med löpe hoppas jag... :/ Som ju är gjord på saften av kalvmage. Jag och min sambo skulle köpa getost häromdagen och i den har de gelatin... samma med brie. Fyyy va tråkigt att de inte kan använda annat. Trevlig blogg förresten!

    SvaraRadera
  2. Låter gott, ska nog testa receptet snart.

    SvaraRadera