fredag 24 september 2010

Kåldags!


Vitkål, hur kul låter det?
Inititalt tycker jag själv att det låter jättetrist. Känner den ganska sunkiga lukten av tillagad kål, tänker på skolans eviga vitkålssallad. Men om jag går ett steg längre och verkligen tänker på vad man kan laga av kål blir jag hungrig!

Lägger på begäran inrecept på vegonasigoreng (oj vad det ordet ser konstigt ut).


1 påse quornfärs, 300 gr
2 msk olja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 stort vitkålshuvud, strimlat
1 röda chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 squash, skuren i tunna skivor
1 tsk farinsocker
1 msk japansk soja
2 tsk curry
2,5 dl kokt, kallt basmatiris
2 ägg


Fräs quornfärs och lök.
Fräs vitkål, chili och squash i olja och socker, soja och curry.
Blanda quornröra, kålröra och ris i stor panna eller kastrull.
Vändstek äggen, skär eller klipp i smala strimlor.
Häll up nasi gorengen i stor skål, toppa med äggstrimlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar