Mat och miljö hänger tätt ihop, en sajt jag snubblade över nyligen förklarar det här på ett bra sätt:
http://ettkottigtproblem.se/fakta/resurser
Gör det enkelt för dig själv och bra för miljön: Välj vego.
Själv hoppas jag det ska finnas rester kvar från den falska Carbonaran min man gjorde igår, men tror den är slutslut nu.
Pasta med carbonarasås. Tror han tog en påse vego-bacon-bitar (Hälsans kök). En gul lök. En vitlöksklyfta. En dl creme fraiche. Stekte baconet och löken, blandade med creme friachen, saltade och svartpepprade.
Och serverade till en al dente-pasta.
Ja, jag sa ju att det var en falsk carbonara...
ps: Glad nyhet:
Ridderheims, företaget som bl a säljer det vegetariska tzayköttet, ska äntligen upphöra med att sälja foie gras (lever från tvångsmatade gäss och ankor).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar