söndag 12 december 2010

Julmat, crunchig biff

Biffar är ju fantastiskt att göra eftersom man kan ta det man hittar i kyl och skafferi. Okay, kanske inte helt urskillningslöst, det måste vara något saftigt (morötter), något proteinrikt (bönor), något luftigt (quinoa), något smakrikt (Stilton).

Chrunchig biff med saffransklick

1 gullök
1 msk olivolja
3 morötter
1 dl cashewnötter
2 portioner quinoa, kokta
1 burk kikärtor
1 dl riven Stiltor eller annan tydlig julost
1 ägg
1 msk vetemjöl
svartpeppar
matlagninsgyoghurt
0,5 kuvert saffran
örtsalt

Hacka lök, fräs i lite olja.
Riv morötterna grovt.
Hacka nötterna grovt.
Blanda lök, morötter, nötter och quinoa.
Mixa hälften av röran med kikärtorna. Blanda den mixade röran med den omixade.
Rör ner ost, ägg och mjöl. Peppra efter smak.
Forma till biffar.
Stek på mellanvärme, ca fyra minuter på varje sida.
Servera med kall sås; rör ihop yoghurt, saffran och örtsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar