torsdag 16 december 2010

Julmat, vegojansson

En sak som nästan alltid är med på vårt julbord, trots att vi inte äter den förrän på juldagen, är vegojansson. Salt, fett och potatis, kan det bli bättre?

Vegojansson

2 st gula lökar
8 st potatisar
1 dl matlagningsgrädde/iMat
2 dl mjölk
1 kruka dill
3 msk kapris
salt
peppar
0,5 dl ströbröd
2 msk smör


Sätt ugnen på 225 gr.
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Skala och skär potatisen i fina strimlor.
Hacka dillen.
Varva potatis, lök, dill och kapris i smord form.
Blanda mjölk och grädde och häll över potatisblandningen.
Strö över ströbröd och klicka på smör.
Grädda i 225 grader 45-60 minuter tills potatisen mjuknat och ytan blivit krispig och gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar