torsdag 26 augusti 2010

Matig sallad, del typ femhundraelva




Jag älskar matiga sallader. Det som är så lätt att göra, varför är det så svårt att hitta på krogen? Det enda ställe jag kan komma på som hade sådana sallader var Arom på Erstagatan i Stockholm och de la ju ner. Nu fick jag just reda på att de ska starta upp igen, så fort jag hör ngt mer om det kommer du också att få höra det! Under tiden får du laga denna, vi kan kalla den Cornells sallad, för vi gjorde den när familjen med samma namn kom och hälsade på igår.

Cornells sallad,
4 port
2 portioner vit quinoa
1 påse quornbitar
1 kruksallat
1 rejäl näve rucola
10-15 små tomater
1 gurka
1 ask med bönmix (mest sojabönor, numera har både ICA och Konsum denna underbara blandning, kylvara)

Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.
Stek quornbitarna, salta och peppra.
Riv sallat och rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar.
Blanda allt.
Vi serverade den med ärtpesto och Anders härliga senapsdressing, men går att avnjuta med bara lite vinägrett också.

4 kommentarer:

  1. va glad jag blev att jag råkat surfa in på din blogg! Har nästan aldrig läst en blogg så hade jag tur nu att hitta din. Vilka roliga texter och så många fina recept du har skrivit, hit återvänder jag under hösten.

    SvaraRadera
  2. Välkommen!
    Kul att du gillar den, kom gärna med frågor om du har specifika undringar, det är kul :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken glad nyhet att Arom kanske öppnar igen! Jag har saknat det stället massor! Jag är glad att jag hittat din inspirerande blogg, tack!/Malin, mamma i en annan vego-familj på söder

    SvaraRadera
  4. Nu har jag mejlat en av dem som drev Arom för att kolla att ryktet jag hörde faktiskt var sant. Tänk om jag inger dig och andra i falska salladsförhoppningar :-)

    SvaraRadera